Asminin Kızı Ebruli





Ebruli Asminin kızlarından,minişin ablası ve boncuğun oyun arkadaşı uzun zamandır kayıp aramadığımız yer kalmadı onu,nereye gitti nasıl gider hala anlamış değiliz. Bebeğim her neredeysen umarım mutlu ve sağlıklısındır. Yolunu kaybettiysen eğer yıldızlara bakıp bizi bulacağından eminim. Senin için dua ediyoruz bitanem. :((
Continue >>>

Asminin Kızı Caciş ve Cacişin Bebekleri :)





Caciş Asminin kızlarından biri minişin ablası ve bu bebekler onun 4 tanesini yuvalandırmıştık ama 1 tanesi geri geldi şuan bizimle. Caciş doğumunu bizim evde yaptı ama o sıralarda diğer kardeşi Zeytin de bizim eve doğum yaptığından Cacişi alt katımız da ki dükkan da yer yapıp oraya indirdik. Dükkan sahipleri de hayvan sever olduklarından seve seve baktılar anne ve bebişlere. 5 yavrusu oldu cacişin bebeklerden biri geri geldi,diğerini de dışarda araba patisini ezdiği için :(( tedavisini yaptırıyoruz şuan bizimle ama sanırım ondan ayrılmak mümkün değil artık çok alıştık birbirimize. :)) Onlara da sıra gelecek kedilerimiz o kadar çok ki hangisini anlatsam bende şaşırıyorum. :)) Caciş artık kısırlaştırıldı,sokaklar da bebeklerini büyütmeleri o kadar zor ki mecburen kısırlaştırıyoruz. :(( Yoksa dengelerini bozmayı biz de asla istemezdik. Neyse işin o boyutu tartışmaya açık ben sadece onları anlatmaya devam edeyim. :))
Continue >>>

Asmin :)



Mahallemizin sert kızı Asmin :) yanına bundan daha yakın yaklaşamazsınız anında pençeler hiç acımaz,canı isterse gelir 1 saat uyur gider tutmak çok zor olduğundan kısırlaştırmasını yaptıramadık henüz ama çalışmalarımız devam ediyor. :) İşin ilginç tarafı bebeklerini büyütüp terk etme vakti gelince başımıza atar gider. :) Evi öğretir onlara,tuhaf olan bütün bebekleri bizi sever ve kendilerini sevdirir ama o hala yabani. :)) Asminin bebeklerinin bebeklerine bakıyoruz şuan kedi evimizde. :)) Onlar da sıra da yazılar gelecek. :))
Continue >>>

Boncuk Eve Minişi Getirdi :)








Boncuk Minişi sokakta bulmuş eve getirdi birgün onsuz duramıyor,bir yere gitmesine izin vermiyor,ayrılmaz ikili olmuşlardı artık. Miniş bizim sokak da baktığımız bir kedinin yavrusu (Minişin annesi Asmin) Asminin de hikayesi ve resimleri gelecek. Miniş bize geldiğinde gerçekten çok minicikti ona miniş diye seslenirken baktık adına alışmış adı da miniş kaldı. Aslında şuan Boncuk dan çok daha iri bir kedi Miniş. :)) Boncuk onu annesiymiş gibi büyüttü bir tek emzirmediği kaldı diye gülüyorduk ona hatta. :)) Şuan o da bizimle birlikte,havalar sıcak eve girmese de bizim ailenin bir bireyi kendisi. :))
Continue >>>

Boncuk Oğlum :)






Boncukla aşkımızın hikayesi bu da. :) Boncuk bizim apartmanın duvarıyla,cadde üzerinde ki marketin,jeneratör odasının bağlı olduğu çatıda dünyaya gelen bir kedicik. Mahalle de baktığımız kedilerden birinin oraya doğum yaptığını yavruları 2 aylık olana kadar farketmemiştik. Evimiz giriş kat olduğundan sanırım,yoksa üst katta otursak mutlak görünecekleri bir yer orası. :( Geçen yıl havaların çok sıcak olduğu birgün bizim mutfak tarafına gelen mahallenin kedilerine mamalarını verirken,cılız bir kaç miyavlama sesiyle farkettim onları. 3 minicik beyaz,kafaları tekir olan bu bebişler mama kokusu almış olacaklar ki seslerini çıkarttılar o gün. Havanın o sıcağın da bu yavrular üstelik jeneratör odasının üzerinde susuz aç bir şekilde nasıl büyüdüler. Tamam anneleri emziriyor olabilir ama su gibi olurmu o sıcakta. Neyse efendim bu bebişleri görünce yukarı mama atmaya başladık biz,bazen anneleri gelip tek tek sosisleri yanlarına taşıyordu. :) Su koydurduk oraya içmeleri için. Öyle güzeller ki bir tanesi mutlaka bana alışmalı sevmeliyim ama sokak kedisi kaçıyorlar laf atınca. :)) Çok geçmeden boncuğun annesi kardeşlerini alıp götürmüş ordan,boncuk kalmış sadece. Bakıyoruz yoklar,yavrum hastaymış meğer annesi ondan terk etmiş. :(( Zayıf halsiz atlamayı bile beceremiyor duvardan,kaçıyor yaklamak zor,pisipisi diye diye bizim bahçede mama ve suya alıştırdık onu,mamasına ilaç kattık vs derken bahçeye alıştı kuzum.

Hiç bir yere gitmiyor,gitse de sadece tuvalet için uzaklaşıp geri geliyordu,camlardan içeri bakıyor saatlerce oturuyordu. Camdan cilveleşmeler,miyavlaşmalar aşkımız başladı bizim. Pamuk kıskançlık peşinde kovalamaya çalışıyor camın iç tarafından,ah pamuk şimdi boncuksuz duramıyor. :)) Boncuk birgün içeri gel davetimi çevirmedi,girdi eve,arkasını döndü sırtını sevdirmeye başladı yavaş yavaş ama yüz yüze gelince korkuyordu biraz. :)) Sonra baktık eve alıştı,bizimle yatıp kalkıyor,pamukla oynuyor,tedavisini yaptık hemen,tamamen iyileşti,nefis güzel bir kedi oldu. Aşık olduk birbirimize :)) Pamukla o kadar iyi anlaştı ki onu kedi evimize götürmedik. :))

Boncuk süper bir kedi neler yaptığını diğer yazıda resimleriyle anlatıcam size. O benim beyaz aşkım akşam olsa da eve gidip mıncıklasam şunları. :D
Continue >>>

Tarçın



Tarçın annesinin (Pamuk) ilk doğumundan 5.bebek kedimiz,kardeşi havuçla aynı özelliklere sahip asilzademiz bizim. :)) Bir yakınımız tarafından kaçırıldı,evet evet kaçırıldı vermezseniz kaçırırım dedi ve kaçırdı. :)) O da yeni yuvasında yeni ailesiyle üstelik aşık olunarak kaçırılmış bir oğluş artık. :))  Hepsinin bildiğimiz yerlerde ve iyi olduklarını bilmek mutluluk olsa da çok özlüyoruz onları,ellerime doğan kanatsız meleklerim benim. :D Tarçınım asilzadem seni çok seviyoruz annem. :))
Continue >>>

Havuç




Havuç annesinin (Pamuk) ilk doğumundan 4.doğan bebek,biz ona eski İstanbul beyefendisi diyoruz,içine insan ruhu kaçmış olmasından şüpheleniyoruz çünkü. :))  Asillikte kardeşi Tarçınla yarışan bir oğluş o. Bir kedi bu kadar mı uysal olur,yabancı erkek kedilerin ağır tahriklerine bile yüz vermeyen,kavga etmeyen,yavru kedilere abilik yapmayı seven,yavru kedilerle oynamaya bayılan,yakışıklı,mağrur,bir o kadar da evcil olan bu kuzu da diğerleri gibi bizim gözbebeğimizdi. Gözbebeğimizdi diyorum çünkü onu da Prenses kardeşini verdiğimiz bir tanıdığımızın annesi kaptı. :)) Seçmece karpuz gibi gelen beğendiğini alana kadar uğraşıyor bizimle. :)) Şimdi onun da çok güzel bir evi var,prensesle birlikte birbirilerini ziyaret edip oyunlar oynuyorlar. :)) Asilzadem seni çok seviyoruz annem. :D
Continue >>>

Prenses




Prenses annesinin (Pamuk) ilk doğumundan 3.doğan bebek,adını prenses koyduk çünkü adı gibi güzel ve asil bir kız. Kendisi isterse gelip yanınıza sevdirir istemezse ona dokunmanıza izin vermez,kızar. :)) Prensesi de diğer kardeşleri gibi ilk hatamıza düşmemek için kısırlaştırdık. Sakin kendi halinde uzaktan sevebildiğimiz bir kız o. Talipleri çoktu kızımızın vermemeye kararlı olduğumuz halde çok isteyen oldu onu,biz vermemeye onlar almaya kararlıydı. :) Sonra bir yakınımıza verdik kızımızı şimdi yeni evinde tek başına prensesliğini ilan etmiş bir prenses o,çok mutlu evinde,kocaman bir evi ve onu çok seven yeni bir ailesi var artık. Bizim güzel kızımız seni çok seviyoruz. :))
Continue >>>

Boncuk




Boncuk annesinin (Pamuk) ikinci doğan bebişi,benim 2.sevgililer günü hediyem,insana yakın,sevgi delisi bir bebiş o. Onun hikayesi de biraz üzücü ama yaşıyor olması ayrı bir mutluluk bizim için. Boncuk kardeşleriyle bahçede oynarken annem çok kısa dışarı çıkmış. O arada boncuk dışarı kaçmış,yanda ki fırıncının yanına gitmiş,dedim ya insana çok yakın,ne bilsin fırıncının insana benzeyen bir yaratık olduğunu (söyleyecek çok şey var ama size saygımdan bu bölümde ettiğim küfürleri bipliyorum). Annem geri döndüğünde boncuk yatağa yatmış kafasını bile kaldıramaz haldeymiş,gözleri matlaşmış,ayağa kalkamıyormuş. Bir terslik olduğunu anlayıp fırının önünde oturan yaratığa boncuğa ne oldu diye sormuş. Yaratık tekmeleyip çöpe attığını söyleyince kopmuş kıyamet,annemin kopardığı kıyamet ayrı ben duyduğumda kopan kıyamet ayrı. :( :( :(

Hemen veterineri aramış annem acil müdehale ile boncuk 1 hafta da toparladı kendini. Şimdi insanlara karşı çok temkinli,gerçekten sevildiğini hissettiğinde yaklaşabiliyor. Çevre de olay görününce,fırının sahibi,yani yaratığın abisi böyle birşeyi yapan kardeşim de olsa burda çalışamaz diyerek kovmuş yaratığı,hala oralara yaklaşamıyor bile. :)

Sonra bir arkadaşım boncuğu almak istedi evine,zar zor ikna oldum verdim kızımı ama durmadı orda,3 gün ağlayınca geri geldi yanımıza şimdi bizimle onlar için tutulan bahçeli evde,kısırlaştırıldı,daha temkinli davranıyor herşeye. :) İyi ki bizimlesin bebeğim. :))
Continue >>>

Karabiberim


O küçük bir fırtınaydı doğduğunda,ellerime doğan küçücük bir fırtına onun kopardığı fırtınayı diğer kardeşleri koparmadı doğarken,çok yaramaz olacağı belliydi karabiberin. Annesinin (Pamuk) ilk doğumundan,ilk doğan bebek bu kara kız,büyüdükçe daha bir sert esen fırtınam benim. İlk gözlerini açan da oydu,ilk kutusundan çıkmayı başaranda o. :)



Kapıyı kapatıp beklerdik seslensin diye,çığlık atardı resmen açın kapıyı diye,5 kardeşten en yaramaz olanıydı karabiber. Sevgililer gününün en güzel hediyelerinden ilkiydi benim için. :) Öyle cesur bir kızdı ki bahçeye ilk (6 aylık) çıkardığımızda duvarın üzerinden kaçmayı nasıl başardıysa,soluğu sokak köpeklerinin arasında aldı. Bizi korkudan öldürecekti ama kendisi hiç korkmuyor öylece onlara bakıyordu. Koştuk aldık eve yasakladık bahçeyi,duvarlara tel çektirdik hemen. Biraz daha büyüyünce bahçeye saldık yine kardeşleriyle oynasınlar diye,uzunca bir süre böyle sürdü gitti. Birgün yine bir boşluk bulup kaçmıştı sokağa,o gün arka sol bacağını köpek ısırmış ne yazık ki. :(( Uzun süren tedavilerden sonra düzelmişti. Onların her birine ayrı ilgiyle bakıyorduk.

Birgün bir anda iştahsızlık başladı karabiberimde,yemiyor içmiyor,oynamıyor halsiz yatıyordu hep. Hemen veterinere götürdük,kan alındı tahlil için ama daha sonucu öğrenmeden kaybettik onu. :( Melek oldu güzel kızım,kene ısırması sonucu olduğunu öğrendik ama geç kaldık herşey neredeyse 1 günde oldu bitti. Kalbimizde bir yara açıp gitti kızımız. Bizim fırtınamız duruldu,ses seda yok,evde kocaman bir boşluk,göz yaşı ve hüzün. :(  Çağlamla aynı zamanda Karabiberim de gitti. Hala yokluğu belli,annem seni çok seviyoruz hayatımıza girdiğin için çok mutluyuz ama keşke bu kadar kısa sürmeseydi. Yüreğimizdesin yanımızda olmasan bile. Seni sevdiğimizi hiç unutma annem,fırtına kızım benim. Cennette yine birlikte olucaz sizinle. :((
Continue >>>
 

♥♥ KEDİ SEVGİSİ ♥♥ ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Inspiração: Templates Ipietoon
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado)